Weet u nog hoe het tankstation aan de Croeselaan er een aantal jaar geleden bij stond?


De Pomp wil doorpompen!
Wilt u dat ook?

Teken dan hier de petitie

Wilt u het met ons hebben over de maatschappelijke ambitie van De Pomp of heeft u vragen over de petitie?
Schroom dan niet om een mailtje te sturen naar doorpompen@gmail.com
Dan zullen wij met u in gesprek gaan.
Sinds april 2019 geeft De Pomp nieuw leven aan deze nostalgische locatie en heeft zich naast de Veilinghaven en de hefbrug over de Kruisvaart ontwikkeld tot een waar icoon van de Dichterswijk.

De Pomp is een initiatief vóór en dóór de bewoners van de Dichterswijk en zet zich daarom naast het bereiden van heerlijke duurzame gerechten en het serveren van een koud biertje in om de Dichterswijk een beetje mooier te maken.
De initiatiefnemers van De Pomp laten zich leiden door deze maatschappelijke ambitie en zetten zich vanaf dag één in voor meer duurzaamheid, inclusiviteit en sociale cohesie in de Dichterswijk door naast horecagelegenheid ook als buurthuis te dienen.
De Pomp vormt de schakel tussen buurtbewoners, de Gemeente Utrecht en andere organisaties die zich inzetten voor de leefbaarheid van de Dichterswijk en wil deze verbindende taak in de toekomst ook blijven verwezenlijken.
Wat u waarschijnlijk nog niet wist, is dat De Pomp een tijdelijke invulling is voor de locatie. Over drie jaar zal De Pomp plaats moeten maken en het tankstation aan de Croeselaan moeten verlaten.
Zelf vinden wij dit ontzettend jammer want wij zijn de Dichterswijk nog lang niet zat!

Daarnaast spelen de huidige omstandigheden natuurlijk ook een rol, want als gevolg van de pandemie zijn wij al acht maanden niet in staat om de volledige capaciteit van De Pomp te benutten.
Daarom is de nood voor De Pomp juist nu hoog om de oorspronkelijke termijn van vijf jaar te verlengen. Net als het ontstaan van De Pomp is ook de stap om de termijn te verlengen niet alleen aan ons, maar ook aan de bewoners van de Dichterswijk en andere Utrechters.

Om Utrechters met een hart voor De Pomp op een laagdrempelige manier de mogelijkheid te bieden De Pomp bij te staan in de poging om de termijn te verlengen, zijn wij een petitie gestart.
Met deze petitie hopen wij aan te kunnen tonen dat De Pomp een aanwinst is voor De Dichterswijk en daarom voorlopig nog niet uit het straatbeeld zou moeten verdwijnen.